인터넷 심의위원회 배너
1995 이미지
우수컨텐츠 로고
윤리경영 이미지
The Highest Quality & Retention of Design
디자인 트렌드를 선도하는 대한민국 프리미엄 미디어 그룹
The Highest Quality & Retention of Design

FROM AUTUMN TO SPRING CLUBHOUSE

마음에 평온함을 찾아 주는 Club House
Nanjing, China

 

“Without any unnecessary design languages, it will bring something exciting – pureness.” - Kamare

 

 

 

Living in an era of great changes today, people experienced life from poverty to affluence, but the subjective well-being has not been promoted correspondingly. On the contrary, modern people become more restless and uneasy, which is due to the lack of calmness in the heart; and this calmness can be gained only after hustle and bustle fades away. Only when the material is reduced to the essence can it lead to its spiritual level, which is the goal of this project.

 

 

 

In the design process, the building is regarded as a poetic imagination, and the project conveys a philosophy of confronting loneliness in stride. Strict business tone is deliberately avoided in order to create a welcoming atmosphere where guest can feel at home. Minimalism is easy to be cold; in order to avoid this problem, great attention has paid to the color and texture of material. On one hand, wood veneer and floor adopt very light color, making the overall space atmosphere comfortable. On the other hand, a nonopaque paper is applied to make the light appear soft and warm, thus becoming “very welcoming”. All comes from a conversation with the owner: "I hope this space is just like a human, who has neither weakness nor armor, being elegant and calm!"

 

 

 

The temperament and charm of a space has been hidden in the nature of site from the moment the place was selected. There is no answer to the question who came first: environment or building. The greening of the west and north sides of the building is very good, but there is no window on both sides, objectively forming the alienation of the building from the existing environment. Therefore, the first step of design is window cutting. Despite the difficulty of design and construction, an especially large-size insulating glass is adopted boldly here.

 

 

. The 13 pieces of glass form 13 giant paintings, bringing the outside scenery in front of people like scroll paintings. The different light and shadow effects in different time actually make the number of dynamic pictures far more than 13. The changing seasonal scenery is integrated with the living indoors.

 

 

 

Without the interference of rights or wrongs, one just need to live the life and let nature take its course. With a peace mind, one will naturally have a free and pure life no matter how hustle and bustle the world is.

 

 

 

성은주 기자
ixd.ejsung@gmail.com
PROJECT NAME: From Autumn to Spring Clubhouse
PROJECT LOCATION: Nanjing, China
DESIGN FIRM: Shanghai Hip-Pop Design Team(www.hippop-sh.cn)
CHIEF DESIGNER: Sun Tianwen
COLLABORATION DESIGN TEAM: Cao Xindi, Liu Dong
PARTICIPATION DESIGN TEAM: Zhang Dejie, Wang Youfei
PROJECT AREA: 2,000m2
PHOTOGRAPHER: Zhang Jing
SOFT DECORATION: Bo Qiulun, Cao Xindi
MAIN MATERIAL: Oak veneer, oak floor, copper