인터넷 심의위원회 배너
.베스트 디자인 미디어 상
우수컨텐츠 로고
윤리경영 이미지
The Highest Quality & Retention of Design
디자인 트렌드를 선도하는 대한민국 프리미엄 미디어 그룹
The Highest Quality & Retention of Design

BOUNDLESS TEA HOUSE

자연에 둘러싸여 전통 문화를 체험할 수 있는 공간
China
 
 
 
Unbounded Xixi Tea House is located at the Hangzhou Xixi National Wetland Park. Xixi covers an area of 11.5km2, and here the water is around, and mountains are at four sides, also there are famous parks and old temples, besides there are many reeds and sand bars. All above make the park set city wetlands, rural wetlands and culture wetlands in one. Before reformed, the tea house is light-proof, close and old. Designers, Shen Mo and Tao Jianpu communicated with the owner and analyzed the tea house, hoping to break the tradition also keep the tradition, to make culture and the building together prosperous, as the client hoped-one place using scenery to explain guests.
 
 
 
 
Designers keep traditional bearing wood, to do subtraction to the designing, to adopt big French windows, to expose bones of the building. A big glass box in the entrance means a intangible limit, not only integrating surrounding scenery with indoor space, but also increase lighting and permeability. Walking in the building gives out a interlacing sense between the true and the false, meaning “all behaviors tend to be bubbles.” A long the rock way into the space, you will find the end is a mini natural scenery echoing with outdoor scenery. When the sunshine goes into the space through glass, with swings of the light and the shadow, all things tend to be alive. Mottled tree shadows, quiet figures of Buddha are flexible and beautiful. At this time, time is extended without limits, like a walk meditation with quiet and abundant mind.
 
 
 
 
The public reception area has its inspiration from a delicate white gift box. Outside the surrounding storage cabinets is tea display and sale space, inside is the tea storage space. Designers have planned the grids into “Wu” in complex font, highlighting the unbounded brand culture in the space. Another side of the front hall is set a mountain and water scenery, with an old chair, one candle lamp, a branch from surrounding trees above, so when the light is on, there will be winding shadows on the white wall. Xixi’s beautiful scenery can be extended in this indoor space, which reflects the unbounded idea. In order to make the facade free, white walls, glass faces, traditional wood pillars have some distances from each other, like communication in spirit, producing distance beauty. Scenery tea spaces in both sides of the yard is from the original storage spaces. The original spaces are gotten through, and an external expansion has been made, so putting a chair can see outdoor scenery at any time. In the tea house, there is a big meeting space which can be used for meetings and forums. Appreciating tea and viewing the scenery make a meeting a happy and pleased thing, also the rules’ boundary has been vague to make thinking more efficient and significant.
 
 
 
Every tea space design is according to different scenery environment. Tea space here is surrounded by bamboos, also integrated with some modern elements, so the old time and the now will have unbounded communication. Sitting at random will make you enjoy talking and tasting tea in a bamboo forest. In space design, pictures have been tried to keep blank, to use natural plants as decorations. All is from nature, making the space more pure and harmonious. A restaurant design idea is to put the “glass box” into the bamboo forest scenery, to make nature combined with the space. So tradition and modern things can be alive together, reflecting building and nature can be alive together.
 
 
 
이지민
ixd.jmlee@gmail.com
PROJECT NAME: BOUNDLESS TEA HOUSE
ARCHITECTS: AT DESIGN
AREA: 800.0 m2
YEAR: 2019/1
PHOTOGRAPHS: Song Ye