인터넷 심의위원회 배너
.베스트 디자인 미디어 상
우수컨텐츠 로고
윤리경영 이미지
The Highest Quality & Retention of Design
디자인 트렌드를 선도하는 대한민국 프리미엄 미디어 그룹
The Highest Quality & Retention of Design

The Birra

Fernando Hitzig과 Leonardo G. Milietello는 아르헨티나의 건축가 겸 인테리어 디자이너로, 2006년 부에노스아 이레스에 건축 및 컨설팅 전문 스튜디오 Hitzig Militello Architects(HMA)를 설립했다. 아르헨티나 포함, 국제적으로 건축 관련 여러 상을 받은 HMA는 아르헨티나와 스페인 유명 대학에서 건축뿐만 아니라 디자인과 도시공학 관련 교육 프로그램들도 진행하고 있다. 그들의 최근 프로젝트인 the Birra는 맥주라는 뜻으로, 공간의 이미지와 정체성을 한눈에 볼 수 있도록 디자인된 바(Bar)다. 돌과 더불어 인류 최초 도구의 소재였던 목재는 원래가 거칠고 튼튼한 소재다. 이 마초적인 소재는 무궁무진한 가공과정을 거쳐 때로는 부드럽고 때로는 따스하게 실내를 장식하고 있는데, 우리는 가공하지 않은 목재가 주는 러프함을 종종 잊곤 한다. HMA는 목재의 여러 특성 중 거칠고 튼튼한 이미지를 살렸고, 이런 거친 느낌과 이미지에만 너무 치우치지 않도록 화이트 타일의 깔끔하고 잘 정돈된 이미지까지 두 가지 서로 다른 소재를 베이스로 조화롭게 공간을 꾸몄다. 아르헨티나의 창고형 식료품점 Ramos Generales를 모티브로 디자인된 이 바(Bar)에는 Lenga라는 나무를 활용했다. 외관 역시 나무와 타일 두 가지의 소재를 통해 꾸몄는데, 독특하게도 타일로 간판을 제작해 폭이 좁은 파사드임에도 거리에서 충분히 시선을 사로잡는다. 깊숙한 구조의 실내는 두 층으로 이루어져 있다. 1층 입구로 들어서자마자 보이는 왼편에는 조명이 달린 나무 상자에 맥주들을 진열했다. 오른편에는 깔끔한 흰 타일로 카운터를 설치했고 안쪽 깊숙한 곳에는 테이크 아웃 카운터가 별도로 자리했다. 2층은 약 60인 정도를 수용할 수 있는 좌석이 배치되어 있다.화이트 타일로 테이블을 설계해 시선을 끄는 것과 동시에 전체적으로 목재의 비중이 더 큰 2층 공간의 밸런스를 잡는 등, 디자이너는 끝까지 조화를 놓치지 않았다. 조명과 스토브 외에도 여러 소품은 낡은 것 같은 느낌의 철제를 사용했다. 이런 연출과 더불어 앞뒤로 길고 좁은 구조는 러프하지만 아늑한 느낌을 준다.협소한 공간을 꾸미는 방식은 대부분 실제 공간보다 넓어 보이는 효과를 내는 데 주력한다. 그러나 디자이너는 The Birra를 통해 협소한 공간에 굳이 넓어 보이는 효과를 주기보다는 좁은 공간은 좁은 대로 안락하고 포근한 분위기를 느낄 수 있도록 디자인했다. 항구도시인 우수아이아에 위치했다는 특징을 잘 캐치해서 실내 공간을 마치 범선 내부처럼 보이도록 꾸몄는데 나무로 구성한 벽이나 통로, 그리고 은은한 조명도 그 역할의 중심에 있다고 볼 수 있겠다. The project is located in the southernmost city in the world, Ushuaia in Patagonia Argentina. The location was determinant in the choice of materials not only because of the weather but to create the aesthetics we intended to provide to space. Despite being a brewery and hamburger shop, the project started with the idea of a “ramos generales” grocery (traditional Argentine warehouse) through wooden boxes, and its “star” product, beer bottled in growlers. The decision to involve growlers as electrical appliances and wooden boxes as shelving for the product is an example of an intervention with elements specially designed to create an aesthetic proposal that was absolutely binding with the type of products marketed. Lenga, wood from local trees in the area, was chosen as inner siding of the first floor. The blackboard painting was chosen to cover the ground floor, with the aim of being able to be used as communication of the products for sale. The project brings together two materials, wood and white tiles, to balance the palette of materials so that space does not rely solely on wood. The distribution was a great challenge since space only has 90 m2 and a width of Barely 2.75 meters in the ground floor and first floor. In the ground floor, the idea was to build a self-service and take out area, in response to the client request of giving the space a flexibility that will allow a different type of consumer. The first floor is distributed in a range of different uses: low tables, Bars, living.

MINZE-STYLE Select Shop

MINZE-STYLE has always been a leading brand in the women’s fashion industry of China. It inherits the traditional design style of Italian fashion while incorporating with the physical beauty of oriental ladies in metropolis and various popular elements around the world. MINZE-STYLE highlights the metropolitan quality and combines Chinese cultural styles with those of the Western World: personalized but restrained, stylish yet classical, presenting an integrity of classics and soul.

Morah

캐나다의 Navigate Design 스튜디오는 설립한 지 불과 2년밖에 되지 않았지만 무서운 속도로 성장 하며, 세계 유수의 프로젝트를 진행해 다수의 수상 경력을 보유하고 있다. 스튜디오의 공동설립자 이자 150개 이상의 대형 프로젝트를 담당한 Ken Lam과 인테리어 디자인, 그래픽 디자인, 소품 디자인, 프로젝트 매니지먼트, 조명, 음악 코디네이션, 스타일링 등 여러 분야의 뛰어난 인재들이 Navigate Design에 모였고, 세계에서 가장 높은 호텔인 두바이 JW 메리어트 호텔 71층과 72층에 레스토랑 Morah를 설계했다. 엘리베이터를 타고 호텔 72층에 내리면 복숭아색의 아름다운 Morah에 도달한다. 세계 최고층 호텔의 아찔한 높이에서 270°가량의 뷰를 막힘 없이 구경할 수 있는 이 레스토랑은 여러 요소에서 그 여성스럽고 섬세한 매력을 숨김없이 드러내고 있다. 건물의 구조가 독특해서 실내 공간의 모서리들은 마치 별 모양처럼 뾰족하고 강인한 이미지의 예각 형태로 되어 있는데 이런 형태와 균형을 잡기 위해 대부분 구조물과 장식은 최대한 곡선과 원형으로 처리하고, 전체적으로 부드러운 파스텔 톤의 컬러를 활용했다. 이것은 정방형이 아니어서 개성이 강한 건물의 내부공간을 어떻게 하면 균형 잡히게 꾸밀 수 있는지에 대해 디자이너 Ken Lam과 Navigate Design이 고민 끝에 다다른 해답이라고 할 수 있다. 원형의 계단 난간을 따라 둥근 형태로 배치된 좌석은 굳이 창가 자리를 고집할 이유가 없을 정도로 아름답고, 천장의 구조는 꽃잎을 형상화해서 입체적이고도 여성스러운 디자인으로 꾸몄다. 약 10m 길이의 곡선형 바(Bar)는 수제로 조각한 목재로 전면을 장식했고 새틴 래커로 마감했다. 위에는 황동 선반이 디캔터와 유리잔을 진열하고 있으며, 이곳에 앉은 고객들도 바 뒤편에 앤틱한 거울을 통해 뷰를 볼 수 있도록 배려했다. 이 바는 10인 정도가 앉을 수 있다. 72층에서 폭포처럼 쏟아져 내리는 샹들리에는 71층의 중앙 테이블로 향한다. 흔히 곡선과 원형을 이용해서 실내를 꾸민 공간은 공간의 활용에 있어서 비효율적인 부분이 있을 수 있지만, Navigate Design은 Morah를 통해 틀에 얽매이지 않는 공간 활용을 제시했다. 두 층 어디에서 봐도 시선을 사로잡는 샹들리에와 나선형으로 떨어지는 아름다운 계단이 만난다면 계단 바로 옆 공간도 VI P 테이블이 될 수 있다. 이곳은 정찬 중 타인의 부러움 섞인 시선을 즐길 줄 아는 고객들이 주로 찾는 자리가 되어 71층의 중앙을 장식한다. Morah 레스토랑 내 모서리나 뾰족하게 돌출된 부분은 좀 더 독립된 공간에서의 식사를 원하는 고객들을 위해 자리를 배치했다. 고객들은 이곳에서 창가를 정면으로 바라보거나 등지고 앉아, 두바이의 야경을 곁들인 지중해식 만찬을 즐길 수 있다. 캐나다 토론토와 미국의 마이애미에서 레스토랑 Byblos로 많은 사랑을 받은 클라이언트는 Navigate Design이라는 선택을 통해 또 한 번 식도락가들이 주목할 만 한 레스토랑을 탄생시켰다. Morah의 성공적인 런칭으로 더욱 유명해진 Navigate Design 스튜디오는 Navigate(길을 찾다, 항해하다)라는 이름에 걸맞게 클라이언트의 비전을 최종 목적지로 인도하는 길잡이가 되고 있다. Navigate Design created Morah, a 149-seat restaurant located on the 71st and 72nd floors of the world’s tallest hotel, the JW Marriott Marquis Dubai. While the crew set out to monopolize the 270-degree unblocked view of Dubai skyline, they faced some challenges working with the unique architecture, which resembles a Sheriff star with hard converging angles at all corners. To balance such overpowering architecture, the team had to soften the space to work with Morah’s feminine brand. Guests arrive at the 72nd floor via a private elevator into an intimate peach-hue reception filled with lush greens, candle-lit lanterns. Further in, the dining room dramatically opens up into an airy space with spectacular views. A sculptural spiral staircase ties the duo-floor restaurant together as it unwinds around a cascading chandelier down to the 71st floor. The concentric design is also reflected in the ceiling, where wooden flower petals are staggered inside a circular light cove. Soft seating of pastel leather and crush velvets in hues of peach, salmon, mint-green and turquoise were used throughout the space, with prominent curve detailing to soften the otherwise rigid architecture. The lower dining area carries a similar feminine palette. A centre booth that seats six anchors itself at the bottom of the stair and becomes the focal point as you traverse down the spiral staircase. This is the ultimate “be seen” VIP experience for guests who wish to embrace all aspiring gazes as they dine. Additionally, an extravagant mezze Bar anchors one side of the dining room and a large mermaid mirror wall defines the other. Art and graphics play a significant role in all of Navigate Designs’ creations. Starting from the entry resin painting, next is the mermaid mirror wall which is the marriage of digitally printed mermaid tails on mirror, and hand applied gold leafing by the design crew on site. There are also 39 frames of stunning jelly fish photography in the two restroom corridors, again with hand painted gold accent and leafing on every single piece before they were hung. The crew also designed four custom oval rugs, with repeating mermaid motif in coral color over peach undertone, they sit below dining groups in the middle corners, and help to define unique dining zones. Morah is not shy to confide her strong femininity, but all the details are subtle. Whether it is that perfect curve wood archway, the offset stair balustrades, or that splash of gold underneath the resin coating, there is always more to discover, as it is with Morah’s ever intriguing food offerings.

Patom Organic Living

태국의 디자이너 nita Yuvaboon과 prow puttorngul 은 방콕에 둘의 이름을 딴 건축 및 인테리어 스튜디오 nitaprow를 설립했다. 영국과 미국의 유명 대학에서 건 축학, 디자인 전공 과정을 함께 수학한 nita와 prow는 젊은 감각과 서로의 장점에 대한 이해를 바탕으로 여 러 프로젝트를 흥미롭게 풀어내고 있다. 이들의 최근 프 로젝트 patom organic Living은 바디케어 제품 브랜드 patom의 스토어 겸 카페로, 이미 태국 여행자들 사이에 서 thonglor의 핫 플레이스로 유명하다. <Patom>사(社) 바디케어 제품의 스토어 겸 쇼룸인 Patom Organic Living은 야생잔디로 된 얕은 둔덕 위 양치식물과 과일나무의 품속에 자리 잡았다. Thonglor의 주거 지역에 위치한 이곳은 25인 정도를 수용하는 카페의 기능도 수행하고 있다. 개방형 구조의 Patom Organic Living은 모든 도장을 화이트 톤으로 통일하고 가구, 프레임 등 소품과 건축재는 목재만을 사용했다.건물의 3면은 목조 프레임을 댄 유리벽으로 구성했는데, 두 디자이너는 실내에서도 외부의 무성한 식물들이 훤히 보이게 해 매장 안의 고객들도 숲속에 있는 듯 느끼도록 설계했다. 이를 통해 건강한 유기농 재료만을 이용해 제품을 만드는 Patom 브랜드의 자연 친화적 이미지를 스토어에 접목할 수 있었다. 실내의 나선형 계단은 등나무가 감싸고 있는 형태로 디자인했다. 두 디자이너는 기둥이나 프레임 등 스토어 내의 모든 구조물을 삼나무와 Tabak 나무로 설계했다. 이는 클라이언트의 버려진 하우스보트(선상가옥)에서 회수한 것으로, 재생 가능하고 오래도록 사용할 수 있으며 Patom의 브랜드 이미지에도 적합한 선택이었다. 목재 기둥과 천장 패턴의 구성은 <Patom>사(社) Organic 농장의 코코넛 나무와 야자수 나무의 형태를 시각적으로 나타낸다. Tucked away in Thonglor’s prime residential neighbor hood, the newly constructed building serves as a shop/showroom for Patom body care products, a small 25-seat café and a place for raising ecological awareness and sustainable living through a series of workshops and farmers market held in the garden, selling fresh produce from the local network of organic farmers. The small wood-framed glass building sits on a slightly raised mound covered by wild grass and ferns that naturally soften its rectangular footprint while carefully preserving an existing line of fruit trees. The building's transparency and its modest size set out to unveil the expanse of the lush garden around and beyond its volume, which in turn create a setting where passersby can catch a clear glimpse of the livelihood inside the glass enclosure alongside the garden’s natural surroundings. The use of curvature in the design facilitates both the physical and the visual flow of the rectangular enclosure and conceptually reconnects the interior design language with its landscape. The rattan wrapped spiral staircase and the corresponding curved mezzanine add to the overall interior, an elevated getaway with a privileged view, a hint of intimacy and playfulness. The composition of wood posts and ceiling pattern owe its visual reference to the scenic view of coconut trees and palm trees at Patom’s Organic farm where their tall slender trunks with branches that radiate around the trees’ zenith form an inspiring gesture which initiates the design of the ceiling’s structural layout and the central wood post of the building. With high regard for wood as a renewable and sustainable building material, all structural posts and beams are consciously made of reclaimed Redwood and Tabak wood recovered from the owner's old and abandoned houseboat. Tree trunks that form the base of the brass display tables were collected from fallen trees at the owner’s farm. Café tables and chairs were refurbished from the owner’s unused teak furniture collection.

Hong Maison Restaurant

In early 2016, the guest paid his visit in Jaco’s office, hopefully to create a flagship restaurant in the south of Nanjing City. The unforgettable charm sparkling in past Republican China essence was anchored in the space, called Hong Maison Restaurant. The place appears appropriate, featuring a sophisticated newly-built bridge joining two pavilions separately located in the sides of north and south. A water flows beneath the pavilions and splits into several brands. Behind them, there you can find pines and cypresses, Chinese bananas, black bamboos, peach blossoms, willows, etc. (계속)

SHUNFANG 123 AEGEAN SEA

As an abstract and flexible art form, the interior space design always carries the characteristics of the times and also is a metaphor for variable social needs. If there are mountains and rivers in heart, space has vitality and style naturally, and “air” is fresher, and people are more natural in the space. (계속) ​자세한 내용은 월간 데코저널 8월호에서 만나보실 수 있습니다.​ ​ 데코저널도서 구입하기 >>

No. 19

멜버른 도심과 약 5km 떨어진 곳에 위치한 No.19는 멜버른이 추구하는 다이나믹한 카페 문화를 그대로 담고 있는 곳으로 자유롭고 편안한 식사가 가능한 곳이다. 밝은 분위기로 사람들을 맞이하는 No.19는 인테리어부터 브랜딩까지 1950년대 멜버른에서 번성했던 그리스 델리카트슨(조리된 육류나 치즈, 흔하지 않은 수입 식품 등을 파는 가게)에서 영감을 받았다. 세월이 흘러도 변함없는 우아한 공간으로 만들고자 한 이곳은 4.5m의 높은 천장, 채광창을 통해 유입된 자연광, 유니크한 직사각형 패턴을 특징으로 한다.

Lans Patisserie

We believe design is future. In the future, design should pay more attention on human’s experience. This belief drove us on the new store design of Lan’s Patisserie. And it was made possible by our design team, ARCHETYPE. It is the first time we can enjoy this kind of store in the center of Chengdu city. When you step into Lan’s Patisserie, you will find the connection between products and space. We provide an open space to allow you to choose from a selection of patisserie, and watch the production process. We applied geometric concept in many aspects. Layout, move line and materials. In Chengdu, sunshine is precious. At Lan’s, you can sit by the window and enjoy afternoon tea in a relaxed and cozy atmosphere. Everything we do is for you experience differently.

Capriole Café

페인트 공장을 리모델링해 설계된 Capriole Café는 카페 겸 레스토랑이다. 네덜란드 실질적인 수도지 Hague의 강가에 위치한 Capriole Café는 전통과 젊음이 공존하는 아름다운 곳에 위치해있다. 옛 페인트 공장의 형태를 그대로 간직한 Capriole Café는 벽돌로 된 외관과 곳곳에 둔 조명덕에 독특함과 웅장함이 느껴진다. 한쪽 벽면을 차지하는 5m높이의 강철 창문은 정박지와 테라스를 향해 뚫려있어 탁 트인 전경을 제공한다. (계속) 기사:김리오

LUCCIANO’S OLIVOS

아르헨티나는 스페인과 이탈리아의 영향을 많이 받아 두 국가의 전통 음식들이 많이 남아있다. 그중에서도 이탈리아의 영향을 받은 스파게티와 피자, 아이스크림은 오랜 세월이 지나도 여전히 사랑받는 음식이다. 특히, 맛과 품질이 모두 최상위권으로 평가받는 아이스크림의 인기가 대단하다. 어찌나 인기가 많은지, 한국에서 배달 음식을 시켜 먹듯이, 아르헨티나 사람들은 킬로그램 단위로 아이스크림을 배달시켜 먹기도 한다. 그만큼 아르헨티나에서 아이스크림은 중요한 음식 중에 하나다. 기사 노일영

Copper Head

첨단 기술과 우크라이나의 클래식한 전통미가 잘 어우러진 Copper Head는 약 60평 규모의 맥주 양조장 겸 분위기 있게 술을 한잔 즐길 수 있는 바(Bar)다. 화려한 인테리어와 어두운 조명이 로맨틱한 바(bar)의 분위기를 더욱 고조시킨다. Copper Head에서는 갓 주조한 맥주를 신선하게 맛볼 수 있을 뿐만 아니라 맥주가 제조되는 과정까지 자세하게 볼 수 있어 맥주에 관심이 있는 사람에게는 매우 흥미로운 공간이다. 우크라이나 이바노프란킵스크(IvanoFrankivsk)의 역사적 도심부에 위치한 바(Bar)는 19세기 후반 오스트리아 헝가리 제국 시절 지어진 건물로 당시의 특별한 역사를 고스란히 담고 있다. 그 역사적 의미를 훼손하지 않기 위해 담당 디자이너는 외관상 건축 이미지의 손상 없이 건물 자체에 현재와 과거를 조화롭게 새겼다. (계속)

U-CUBE Jingan - Nanxi

Starting from "equipping with sharing, living with nature", we aimed to create a space with diversity shared office type. Also, exploding an multidimensional atmosphere that condensing Shanghai's unique aspects of art, culture, fashion, design and business. Creative designing could redefine the using boundaries of spaces, and improve the communication and resonance of knowledge. Thus, a unique design mode was produced. B ased on the design concept of "Water Dancing", we creatively placed a dynamic form into the metropolitan city. This avant- grade nature design, artfully makes the design itself combined with the circulation and dynamic atmosphere created by the U-CUBE. Free cables which are composed of steel tubes will lead you into the interior spaces. (계속)

CLERKENWELL GRIND

1870년대에 지어져 깊은 유서를 가진 오랜 건축물을 배경으로 한Clerkenwell Grind(클러큰웰 그라인드)는 Biasol Design Studio와 Grind의 8번째 프로젝트로 전문 디자이너들의 손길을 통해 감각적인 디자인을 입은 공간으로 완성되었다. 때로는 로맨틱한, 때로는 생기 넘치는 시간을 보낼 수 있는 클러큰웰 그라인드는 런던 중심부이자 핫한 플레이스로 떠오르고 있는 Clerkenwell에 위치하고 있다. 사람들의 시선과 입맛을 한번에 사로잡는 커피, 칵테일부터 우아한 색감과 조명으로 꾸며진 아름다운 공간까지 완벽하게 준비된 이곳은 최고의 레스토랑이자 바(bar)로 가장 현대적이고 세련된 영국의 식사 문화에 대한 경험을 제공한다.(계속)

Kerry Centre store of MR.MAIMAi

AN design company designed a space which has the sense of the future for Mr. MAIMAi in Kerry Center, a new landmark of Hangzhou. We pulled and pushed the linear block to wrap the whole space up. The huge cant created a bran-new tension and landscape under the undisturbed circumstance. The pure texture becomes the most important element for people to experience the small stainless steel space. People can have a rest here and feel the futuristic when they lost in the shopping mall. The space is semi-arc, two sides of it is wide open, and it's about 45 square meter. It's not exactly a independent shop. The fire hydrant and load-bearing in one side is 2 meters wide and 0.9 meter long. The slant load-bearing stick in the top and facing the escalator directly. A quarter space is blocked, people have to pass the space by two fixed direction. (계속)

Mazi

헝가리의 수도 부다페스트에 있는 Mazi(마지, μαζί)는 그리스어로 함께라는 뜻의 이름을 가진 레스토랑이다. 이름에서 알 수 있듯이 마지는 동유럽의 중심부 헝가리에 있는 그리스 레스토랑이다. 헝가리에서 그리스 음식은 오랫동안 사랑받아왔다. 헝가리와 그리스가 함께 터키식 조리법의 영향을 받은 덕분에 익숙하게 느껴지는 구석이 있는 반면, 내륙의 헝가리와 해안의 그리스에서 사용하는 음식 재료가 달라 색다른 매력이 있기도 한 덕분이다. 부다페스트 중심부에 있는 마지는 그래서 헝가리인들이 생각하는 그리스의 매력을 현대적으로 재해석해 꾸며졌다. 매력의 기원은 그리스의 바다다. 기사: 노일영

Lee Ho Fook Duckboard Place

호주 멜버른(Melbourne)의 플린더스 레인(Flinders Lane)에서 멀지 않은 곳에 덕보드 플레이스(Duckboard Place)가 숨겨져 있다. 비평가들의 호평을 받는 빅터 리옹(Victor Liong) 셰프가 이곳 숨겨진 보물 같은 골목에 Lee Ho Fook Restaurant을 열었다. 중국식의 화려한 전통 요리법과 현대적인 테크닉을 활용해 새로운 스타일의 중국 음식을 소개하는 레스토랑이다. 유명 와인 전문가와 함께 새로운 스타일의 중국 요리와 잘 어울리는 와인 리스트도 새로 만들었다. 레스토랑은 Lee Ho Fook Duckboard Place라 불리며 순식간에 유명 장소가 됐다. 기사: 노일영

Si-Pu Nabe

This hotpot restaurant is located in Tianshan area of Shanghai which receives many rave reviews on the professional website of consumers and is ranked TOP 7 among all the restaurants of shanghai for its distinctive environment. When you take a glance from the entrance, you would probably think it is a SPA club rather than a restaurant. In order to create a comfortable atmosphere to make the guest feel relaxed at home, the restaurant provides disposable slippers once they set foot for dining. The designers establish the shoe cabinet area at the entrance to store shoes and install the floor heating system in the restaurant to warm the feet of customers. Only private rooms exist in the whole restaurant, and not the open dining area in the hall. For the 27 private rooms, it includes two-people rooms for lovers, four-people rooms for friends and ten-people rooms for families. Different kinds of rooms can meet customers’ different needs.

Fly Lounge Bar

Fly Lounge by Jin Design Studio is located in an old factory at Jinan. The owner has been to many top electronic music festivals around world. Fly Lounge is dedicated to electronic music party and serving innovative beverage. After studies of many bars and clubs, Jin Design Studio decided to design an international night venue by using distinctive ways. Architectural structures were kept such as lighting roof. Interior space is modern and open. The blue neon lighting between reception and wine display creates sexy mood of the lounge. Round bar opens earlier and presents relaxed ambient. The jade marble and textured cement stands out as a contrast. Purple copper wall from round bar to couch area presents an image of different lights and shades.

Ban Shan Café

베이징 Jing Yuan Arts Center 동편에 위치한 Ban Shan Café는 아트센터를 이용하다가 언제든 편하게 들를 수 있는 카페다. 이곳은 둘만의 비밀스러운 이야기를 나눌 수 있는 아늑한 공간부터 다른 사람들과 자유롭게 소통할 수 있는 넓은 공용공간까지 갖추고 있다. 일반적으로 건축에 많이 사용되는 자재만을 활용해 친숙하면서도 차분한 분위기로 완성된 공간은 반지하와 1층, 1.5층으로 구성되어 있는데, 전체적인 컨셉부터 공간 높이까지 디자이너의 다양한 시도가 녹아있다.

Hutch & Co

멜버른 도심에서 북동쪽으로 약 35km 떨어진 Victoria’s Yarra Valley에 위치한 Hutch & Co.는 원래 1800년대에 문을 열었던 Hutchinson’s라는 철물점이었다. 오랜 역사와 전통을 지녔던 Hutchinson’s는 감각적인 디자인을 자랑하는 Biasol Design Studio의 손길을 통해 모던하고 세련된 느낌의 레스토랑으로 재탄생했다. 고즈넉한 시골 길을 지나가다 보면 자연스럽게 시선이 빼앗는 강렬한 블랙 파사드는 7m 길이로 넓게 뻗어 있는데, 이는 Hutch & Co.의 휘장이자 상징으로 많은 추억을 담고 있는 특별한 장소가 가지는 브랜드와 역사를 보여준다.